آیا استرس می تواند باعث مشکلات گوارشی و مشاهده خون در مدفوع شود؟

 


به نقل از سایت www.healthline.com : 

Stress and depression can contribute to conditions that cause bloody stool.

استرس و افسردگی می تواند به شرایطی کمک کند که باعث مدفوع خونی می شود.


https://www.healthline.com/health/stress/can-stress-cause-blood-in-stool


در دنیای پرشتاب امروزی، استرس یک تجربه رایج برای بسیاری از مردم است. هنگامی که استرس بیش از حد شدید شود، می تواند روی سلامت جسمی شما، به ویژه سیستم گوارشی تاثیر منفی بگذارد.

وجود خون در مدفوع یا خونریزی مقعد، ممکن است نشان دهنده طیف وسیعی از بیماری های زمینه ای باشد که با استرس بدتر می شود. در حالی که برخی از علل مدفوع خونی ممکن است نسبتاً خوش خیم باشند، برخی دیگر می تواند جدی تر بوده و به مراقبت فوری پزشکی نیاز داشته باشد.


به هرگونه خونی که از مقعد خارج شود، خونریزی مقعدی یا anal bleeding می‌گویند. اگر مقداری خون روشن یا سیاه روی دستمال، در مدفوع یا توالت مشاهده کردید، احتمالا دچار خونریزی رکتوم شده‌اید. این عارضه ممکن است با علائم دیگری مثل تورم، درد و سوزش مقعد همراه باشد

نقل قول از کلینیک پایتخت


استرس چگونه می تواند باعث ایجاد مدفوع خونی شود؟

استرس و خون در مدفوع


وقتی استرس دارید، بدن هورمون هایی ترشح می کند که باعث حساس تر شدن و واکنش پذیری دستگاه گوارش می شود.

استرس همچنین می‌تواند باعث التهاب و تغییراتی در نحوه عملکرد روده‌ها شود، و باعث تشدید بیماری‌های گوارشی و در نتیجه مدفوع خونی شود.


در حالی که استرس می تواند یک عامل کمک کننده برای مشاهده خون در مدفوع باشد اما لزوماً علت اصلی آن نیست. خون در مدفوع می‌تواند علل زمینه‌ای مختلفی داشته باشد، از جمله بیماری التهابی روده (IBD) یا بیماری زخم معده، بیماری های نشیمنگاهی مثل بواسیر، شقاق و …


استرس ممکن است باعث التهاب در روده شود و در نهایت منجر به علائمی مانند مدفوع خونی شود.

خون مخفی اصطلاحی است که برای توصیف خونی به کار می رود که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست و نشان دهنده خونریزی بالاتر در دستگاه گوارش می باشد. در حالی که وجود خون تازه ممکن است نشان دهنده خونریزی نزدیک تر به راست روده باشد که اغلب با هموروئید همراه است.


 آیا استرس خطر ابتلا به زخم معده را افزایش می‌دهد یا خیر؟

مشخص شد که استرس بیش از دو برابر خطر ابتلا به زخم معده را افزایش می دهد و در نهایت می تواند منجر به مدفوع خونی شود.


علت مدفوع خونی چیست؟

علل خون در مدفوع


همانگونه که گفته شد استرس یکی از عوامل تشدید مشکلات گوارشی مثل زخم معده یا خونریزی می باشد اما دیدن خون روی مدفوع می تواند علت های دیگری هم داشته باشد که در ادامه بررسی خواهیم کرد:


هموروئید

هموروئید وریدهای متورم مقعد یا راست روده است. مشاهده خون قرمز روشن روی دستمال توالت یا کاسه توالت، خارش مقعد و درد مقعدی نیز از علائم رایج بواسیر یا هموروئید هستند.


شقاق مقعد

شقاق مقعد پارگی های کوچکی در پوشش مقعد می باشد که با عواملی مثل یبوست مزمن و زایمان مرتبط است. علاوه بر خونریزی، موجب درد شدید موقع اجابت مزاج خواهد شد.


بیماری التهابی روده

IBD یا بیماری التهابی روده به این دو بیماری شایع گوارشی گفته می شود: بیماری کرون و کولیت اولسراتیو که هر دو می تواند منجر به مدفوع خونی شود.

بیماری کرون می تواند هر بخشی از دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد، در حالی که کولیت اولسراتیو به طور خاص کولون و رکتوم را هدف قرار می دهد.

هر دو بیماری مزمن هستند و می توانند علائم مشابهی مانند درد شکم و مدفوع خونی ایجاد کنند. خونریزی در کولیت اولسراتیو بیشتر از کرون است.


سرطان روده بزرگ

سرطان کولورکتال نوعی سرطان است که در روده بزرگ یا رکتوم ایجاد می شود. گاهی اوقات پولیپ روده هم عنوان می شود که می تواند در طول غربالگری منظم روده بزرگ شناسایی و حذف شود.


علاوه بر مدفوع خونی، علائم دیگر سرطان روده شامل موارد زیر است:


تغییر در عادات روده یا قوام مدفوع

درد شکم

کاهش وزن

تب و لرز

عفونت های دستگاه گوارش

انواع مختلفی از باکتری ها یا ویروس ها می تواند باعث عفونت دستگاه گوارش شوند. این عفونت ها پوشش روده را تحریک کرده و باعث ایجاد خون در مدفوع می شوند که معمولاً به شکل اسهال خونی است.


علائم دیگری که نشان دهنده عفونت دستگاه گوارش است:


حالت تهوع

درد شکم

تب

زخم معده

زخم معده زمانی اتفاق می‌افتد که پوشش معده یا روده کوچک آسیب ببیند و یا قطع شود. نوع خون مرتبط با زخم معده نیز به جای قرمز روشن، معمولاً تیره است.


علائم زخم معده :


حالت تهوع

استفراغ

درد شکم

نفخ

احساس سیری بلافاصله بعد از غذا خوردن

مدفوع سیاه نشانه چیست

تغییر رنگ مدفوع به سیاه به علت نفوذ خون درون آن است. در صورتی که میزان خونریزی زیاد بوده و حجم هموگلوبین در روده‌ها زیاد شود، رنگ آن به سیاه تغییر پیدا می‌کند. همچنین در صورتی که این خونریزی از قسمت بالای دستگاه گوارش باشد به علت اینکه خون زمان زیادی را دستگاه گوارش باقی مانده می‌تواند تیره شده و مدفوع را سیاه رنگ نماید.


https://clinicdarman.com/دانستنیهای-سایت/تغییر-رنگ-مدفوع/


چه زمانی باید نگران وجود خون در مدفوع بود

اگر علائم دیگری را همراه با مدفوع خونی تجربه می کنید، ممکن است نشان دهنده وضعیت جدی تری باشد. برخی از این علائم شامل موارد زیر است:


کاهش وزن ناخواسته

خستگی

تغییر در عادات روده

خونریزی شدید

سرگیجه یا غش

درد شدید در راست روده

تب

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر در شرایط زیر متوجه خون در مدفوع شدید، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید:


بیش از 3 هفته است که خون در مدفوع را مشاهده می کنید.

مدفوع در 3 هفته گذشته نرم تر یا نازک تر شده است .

احساس درد در شکم یا راست روده

احساس خستگی بیش از حد معمول

کاهش وزن ناخواسته

پزشک برای ارزیابی علت مدفوع خونی و تعیین بهترین روش درمان آن اقدام خواهد کرد.


نتیجه گیری

استرس و افسردگی می توانند به طور غیرمستقیم به شرایطی کمک کنند که ممکن است باعث مدفوع خونی شوند، اما علت اصلی نیستند.


اگر مدفوع خونی را تجربه می کنید، توجه داشته باشید که چه علائم دیگری ممکن است نشان دهنده وضعیت جدی تری باشد. اگر بیش از چند روز است که متوجه خون در مدفوع شده اید، برای تشخیص دقیق علت به یک پزشک متخصص گوارش مراجعه نمایید.

https://www.hidoctor.ir/365701_%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B3-%D9%88-%D9%85%D8%AF%D9%81%D9%88%D8%B9-%D8%AE%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%85-%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D9%87%D9%86%D8%AF%D9%87-%DA%A9%D9%87.html/

Comments

Popular posts from this blog

درمان بواسیر با لیزر

پروکتوسکوپی یا مشاهده رکتوم چیست، در چه مواردی انجام می شود و عوارض آن

0 تا 100 عمل جراحی فیستول چگونه است و چقدر طول میکشد؟